Liikutko luonnossa? Ota nämä vinkit talteen!

Liikutko luonnossa? Ota nämä vinkit talteen!

Luonnossa liikkuminen on fyysisesti palkitsevaa, mutta myös henkinen hyvinvointi paranee tästä huomattavasti. Suomi tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen lähestulkoon vuoden ympäri. On toki myönnettävä, että umpihankeen lähteminen keskellä kylmintä talvea ei välttämättä ole paras ratkaisu. Pitää kuitenkin muistaa, että myös talvisin löytyy jo valmiita polkuja kuin myös aurattuja luontoreittejä, joista pääset nauttimaan yksin tai perheesi kanssa.

Mikäli olet täysin untuvikko metsässä liikkumisen suhteen, suosittelemme tutustumaan muutamiin käytännön asioihin ennen kuin lähdet yksin liikenteeseen. Mikäli sinulla on kokeneempia ystäviä mukana, tämä tietysti tekee luonnossa liikkumisen aloittamisesta huomattavasti helpompaa.

Olemme listanneet sinulle muutamia loistavia Youtube-kanavia, joista voit ammentaa tietoa metsässä liikkumiseen.

Joe Robinet – 1,1 miljoonaa tilaajaa

Joe Robinet on kanadalainen eräkävijä, jonka Youtube-kanavaa seuraa aktiivisesti yli miljoona henkilöä. Joe on erityisen tunnettu siitä, että hän ottaa yleensä koiransa mukaan reissuillensa. Retket sijoittuvat usein Kanadan jylhiin ja karuihin maisemiin, jotka ovat kokoluokaltaan hieman eri tasoa suomalaisten olosuhteiden kanssa. Tästä huolimatta kokeneen retkeilijän kertomia vinkkejä ei kannata sivuuttaa. Robinet kertoo usein mm. pieniä niksejä miten saat pieneen tilaan mahtumaan enemmän tavaraa, jotta sinun ei tarvitsisi kantaa painavia välineitä koko ajan mukanasi. Hän myös arvostelee eri yritysten lähettämiä erävälineitä helpottaaksesi sinua tekemään päätöksen siitä onko jokin tuote ostamisen arvoinen vai ei.

Kanadan upeissa, yleensä kansallispuistoihin sijoittuvissa retkissä, Robinet liikkuu usein kanootilla ja aktiviteetteihin kuuluu paljon melomista, kanootin kantamista, kalastusta sekä tietysti metsäleirien rakentamista. Robinet liikkuu pääosin yksin, mutta välillä hän seikkailee kavereidensa kanssa.

My Self Reliance – 800 000 tilaajaa

My Self Reliance -Youtube-kanava on siitä mielenkiintoinen, että kanavaa ylläpitävä Shawn James on itseasiassa Joe Robinetin ystävä. Kaverukset ovat tehneet kahdestaan upeita videoita, joissa he seikkailevat toinen toistaan upeimmissa maisemissa. My Self Reliance -kanavalla meininki on kuitenkin hieman erilaista mitä Robinetin videoissa, sillä Shawn Jamesin tyyli kuvata ja dokumentoida omaa erä-elämäänsä on poikkeava. Mies ei nimittäin juuri koskaan puhu videoillaan mitään vaan hän keskittyy enemmänkin tekemiseen sekä oikeiden kamerakulmien etsimiseen.

Shawn Jamesin tunnetuimpiin videoihin kuuluu luultavasti projekti, jossa hän muutaman vuoden ajan rakensi täysin eristyksissä olevaan lokaatioon itselleen hirsimökin, tehden kaikki itse. Uskomatonta tästä projektista teki sen, että hän toi ainoastaan työkalut mukanaan (ei juurikaan sähkökäyttöisiä työkaluja) ja materiaalit hän kaatoi ympäröivästä metsästä.

My Self Reliance on loistavaa katseltavaa sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät rakennella metsässä mitä mieleen juolahtaa. Tätä kanavaa katsellessa opit hyödyllisiä oppeja ja vinkkejä metsässä selviytymiseen sekä miten voit käyttää ympäröiviä materiaaleja hyväksesi.

Aloita kevyesti
Mikäli haluat aloittaa luonnossa liikkumisen, kannattaa tämä tehdä kevyesti totutellen. Erämaahan ei kannata lähteä liian ripeällä tahdilla, sillä saatat nopeasti huomata ettet välttämättä ole valmis rehkimään luonnossa. Aloita esimerkiksi lähialueesi metsästä ja ota sopivasti tekemistä mukaasi, jotta viihdyt muutaman tunnin metsässä yksiksesi. Nykypäivänä mobiililaitteet on helppo napata mukaan ja tämä mahdollistaa erilaisten nettipelien pelaamisen melkein missä tahansa, sillä monet nettikasinot tarjoavat jopa 3G-yhteyden avulla toimivia mobiilipelejä. Kiehtovien kolikkopelien pelaaminen luonnon helmassa on loistava tapa hengähtää ja kerätä voimia seikkailuasi varten. Samalla voit tienata lisätienestejä uusien erävälineiden ostamista varten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top